Werken als nanny is te gek

Nanny’s vormen een steeds grotere beroepsgroep in Nederland. Waar het vroeger voornamelijk rijkere gezinnen waren die een nanny in huis namen, is dat nu aan het veranderen. Steeds meer ouders, die willen blijven werken nadat ze een gezin hebben gesticht, kiezen ervoor een nanny aan te nemen in plaats van hun kinderen naar de opvang te brengen. De voornaamste reden hiervoor is dat kinderen bij een kinderopvang gedeelde aandacht van de begeleid(st)ers krijgen en er niet altijd tijd wordt besteed aan het ontwikkelen van vaardigheden. Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen de één-op-één aandacht krijgen die ze daar vaak mislopen. Ook vinden ouders het fijn dat hun kinderen in de thuissituatie worden opgevangen zodat ze bijvoorbeeld ook met vriendjes kunnen spelen na schooltijd. En dat is precies de reden waarom werken als nanny nou te gek is.

Nanny, een dankbaar beroep

Nanny zijn is heel dankbaar werk. Je wordt opgenomen in een gezin en bouwt een band op met de kinderen en ouders. Je besteedt veel tijd met de kinderen en kunt ze vaak ook een aparte vaardigheid die jij hebt bijleren. Een andere taal bijvoorbeeld. Of ben je goed in piano spelen? Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je ze dit bijbrengen.

Als je als nanny aan het werk gaat bij een gezin, betekent dit dat de ouders jou vertrouwen. Als nanny help je hen ook het huishouden onder controle te houden. Je zorgt ervoor dat het gezin met zo min mogelijk huishoudelijke taken blijft zitten, want je doet alles wat met de kinderen te maken heeft. Ouders met een carrière zullen dit extra op prijs stellen; zij willen hun in vrije tijd uiteraard liever tijd doorbrengen met de kinderen. Dat jij voor de kindjes mag zorgen is toch prachtig?

Leuke baan met vrije tijd en privacy

In tegenstelling tot een au pair, blijf je als nanny niet bij een gezin in huis wonen. Je komt vlak voor de ouders naar hun werk gaan of bent er in de middag als de kinderen uit school komen en mag nadat zij thuis komen ook weer naar huis. Zo behoud je een stukje privacy en loop je niet het gevaar dat je dag en nacht voor de kinderen verantwoordelijk bent. Na jouw werk heb je vrije tijd zoals je dat bij een andere baan ook zou hebben. En de volgende keer staan de kindjes weer te trappelen om jou te begroeten. Het beste van twee werelden dus.

Share this post

Comments (0)

Leave a comment