Dansen bij een draaiorgel in de winkelstraat. Just do it!

Just do it: dansen bij het draaiorgel

 

Veel dingen blijven leuk. Hoe vaak je ze ook gezien of gehoord hebt.
En heel veel dingen van vroeger worden nog leuker dan ze ooit waren. Doordat je ze herbeleeft, als het kind van toen, maar nu als ouder, met je eígen kind.


Happy days
Zodra je ouder wordt, kom je in gedachten vanzelf weer bij je eigen jeugd terecht.
Eerst komen de fijne herinneringen die het meest indruk hebben gemaakt, zoals in een veel te vol gepropte auto op vakantie gaan en het dan toch heel erg gezellig hebben met elkaar.
Pretparken bezoeken zoals de Efteling. Want was is het leuk dat het Sprookjesbos niets veranderd is ten opzichte van 30 jaar geleden toen je daar zelf als kind rondliep en er heilig van overtuigd was dat roodkapje van achter iedere boom tevoorschijn kon komen. Nóg leuker is het dat je niet alleen dat gevoel van toen terugkrijgt, maar dat je nu ook je eigen kind ziet lopen in jouw herinnering.


Opblijven met lekkers

Herinneringen ophalen en opnieuw beleven is heel fijn. Maar het meest bijzonder zijn toch wel de kleine dingen die je nu als ouder ziet of doet omdat ze jou als kind een heel fijn gevoel hebben gegeven.
Ongegeneerd dansen bij het draaiorgel in de winkelstraat en daardoor heel veel voorbijgangers een glimlach bezorgen.
In het weekend opblijven en met lekkers op de bank naar een gezellig televisieprogramma kijken. Pluk van de Petteflet voorlezen (en dan natuurlijk bij ieder dier dat in het boek voorkomt wel een ander stemmetje opzetten ;-)).
Monopoly spelen en het dan mogen laten liggen op tafel tot de volgende ochtend.
Bij een verjaardag in alle vroegte cadeautjes uitpakken op het grote bed. 

 

Toffe tradities
Heerlijk om weer even terug te komen in je eigen jeugd. En heel fijn om je te realiseren dat die blijkbaar heel fijne momenten heeft gekend, zo fijn dat je ze nog een keer wilt herbeleven en door wilt geven aan je eigen kind. Tradities zijn mooi. En heel erg de moeite waard om in stand te houden. Gewoon doen dus, dat dansen bij een draaiorgel in de winkelstraat. Wat kan jou het schelen, doe het gewoon nog een keer, al is het 30 jaar later, je leeft tenslotte maar één keer!

Share this post

Comments (0)

Leave a comment