Laat de Freek Vonk in je los

Laat de Freek Vonk in je los

We kennen het allemaal van vroeger; kikkerdril uit een sloot halen en in een glazen kom zien transformeren van een grote slijmerige substantie met zwarte puntjes tot échte (kwakende) kikkers.

Een muisje als trofee
Het blijft leuk om dit verschijnsel te volgen met je kids. De natuur in zijn puurste vorm. Die trouwens soms best heftig is voor kinderen; eten de kikkervisjes elkaar op? Waarom hebben we maar 5 kikkers, er zaten toch wel 100 kikkervisjes in de kom?

Maar ja, ook meteen een mooi moment om de wetten van de natuur eens te bespreken. Toch fijn als ze een beetje voorbereid zijn als ze ooit een reiger een klein schattig baby-eendje zien wegslikken. Of de kat een klein lief muisje als trofee voor de keukendeur legt.

Pissenbedden en strontvliegen
Sowieso is het een feest om eens als een echte Freek Vonk met je kind naar de natuur te kijken. 

De vliegen op de container, de pissebedden onder bloempotten, lieveheersbeestjes in de haag, planten die groeien, ganzen die in ren v-formatie overvliegen en vlinders die soms zo 'tam' zijn dat ze met liefde op je hoofd komen zitten. 

Misschien dat pissebedden en vliegen je niet direct doen opstaan uit je stoel op een vrije zondagmorgen maar ervaar eens hoe ontspannen en bijzonder het is om je te focussen op de hardwerkende mieren en prachtige 'gesprekken' die merels met elkaar hebben.

Wedden dat je tijdens dat moment geen moment je telefoon checkt of bezig bent met andere dingen die eigenlijk veel minder belangrijk zijn dan qualitytime met je kind, de natuur én jezelf?!

Laterrrrrrrrr....

Share this post

Comments (0)

Leave a comment