#HAPPY

#HAPPY

Het kan zo makkelijk zijn. Het kost niets. Het geeft je direct een heel goed gevoel. En we doen het allemaal veel te weinig. Glimlachen.

Want of je nou op de fiets zit en glimlacht naar onbekende voorbijgangers, in de trein zit en oogcontact zoekt met een puber met oorddopjes tegenover je of een praatje maakt met de caissière bij de supermarkt. De kleine momenten waarop je iemand even op een vriendelijke manier aandacht geeft die ze niet direct verwachten, dat zijn de momenten die er écht toe doen.

Wat je geeft krijg je terug

De mooiste momenten zijn die waarbij een glimlach aanstekelijk is en je er direct eentje terugkrijgt van degene die jij er eentje gegund hebt.

Door de haast en drukte waarin we tegenwoordig ons leven leven, zijn we het verleerd, we denken er niet aan om op onbewaakte ogenblikken gewoon eens te genieten van de omgeving waarin je bent en de mensen die je daar tegenkomt.

Laten we het gewoon vaker doen. Elkaar aansteken met een mooie glimlach.

Begin de dag met een lach
Start er het liefst meteen mee bij het opstaan.
Krul je mondhoeken omhoog en geef je partner, kind, hond of je spiegelbeeld de mooiste glimlach die je hebt. Bij het ontbijt stuur je een vriendin een lief appje, liefst eentje waarvan zij een glimlach op haar gezicht krijgt. Voor het stoplicht lach je vriendelijk naar de auto naast of achter je. In de lift op je werk doorbreek je de stilte en wens je iedereen een fijne vrolijke dag. Je begroet je collega’s met een vrolijk ‘goeiemorgen’ en het eerste mailtje dat je stuurt sluit je af met; ‘ik wens je een heel gezellige dag vandaag’.

Tijdens de lunch luister je oprecht naar de verhalen van je tafelgenoten en vertel je een leuke anekdote die je zelf hebt meegemaakt. In de vergaderingen in de middag zorg je af en toe voor een onverwacht gezellige opmerking en bij het ophalen van de kinderen bedank je de oppas met een grote glimlach. Aan de kinderen vraag je tijdens het eten wat hun leukste moment van de dag was en tijdens het voorlezen voor het slapen gaan geef je het verhaal een vrolijke draai.

Aan het einde van de dag plof je op de bank en bedenk je je dat je zeker 10 mensen vandaag een glimlach hebt bezorgd, mooi moment om nog een gezellig bericht op social media te zetten met #happy en daarna voldaan je bed in te stappen om de volgende dag weer met het zelfde goeie been uit bed te stappen.

 

Share this post

Comments (0)

Leave a comment