Hallo herfst

Hallo herfst!

Dat wij vier seizoenen hebben in Nederland is voor veel mensen niet bijzonder. Veel mensen spreken hun voorkeur uit voor de zomer. Maar dan wel het liefst zo eentje met veel zon, hoge temperaturen en weinig wind.

En toch, als je een beetje je best doet, heeft ieder seizoen zijn charme.

In de winter hopen we op sneeuw en ijs. In de herfst genieten we met elkaar van de prachtige kleuren buiten en de lente is voor veel mensen een vrolijk seizoen.

Kortom, voor ieder seizoen is wel iets te zeggen. Misschien is het allerfijnste aan verschillende seizoenen hebben wel de overgang van het ene seizoen naar het andere.

Na veel buiten te zijn geweest in de zomer, is een avond voor de openhaard met kaarsjes aan en een glaasje wijn ook weer heel fijn. (Oké, dit moment wil je niet al meemaken in augustus en mag eigenlijk half januari wel weer voorbij zijn, maar toch.)

En die eerste keer een kop koffie drinken op een terrasje in het voorjaar is ook een feest.

Op social media zie je mensen eigenlijk wél genieten van alle seizoenen: in de zomer zijn de foto’s van voeten in het zand niet aan te slepen. In de herfst worden de meest prachtige kleuren van bomen op de gevoelige plaat vastgelegd, in de winter zetten we graag de eerste witte straten op de foto (vaak moet je net geluk hebben want voor je het weet is het dunne laagje al weer verdwenen) en in de lente worden de eerste volle terrassen op internet gedeeld.

Het valt allemaal best wel mee dus, de nadelen van de seizoenen.

Fijne herfst alvast ;-)

Share this post

Comments (0)

Leave a comment