FAQ voor ouders

Voor het inschakelen van oppasdiensten als Rent a Nanny heb je geen recht op kinderopvangtoeslag.

Een geschikte kinderoppas vinden is altijd een stukje maatwerk. Wij brengen tijdens dit intakegesprek je voorkeuren en verwachtingen in kaart en op basis hiervan maken wij een eerste selectie van geschikte nanny's

Ja, binnen het online matchingsysteem van Rent a Nanny kun je eenvoudig (vooraf) geschikte nanny's favoriet maken. Dit is erg handig om als voorbereiding te doen: zodra er dan een kinderoppas nodig is, hoef je alleen nog maar de beschikbaarheid te checken.

Alle nanny's krijgen een persoonlijk intakegesprek. Er wordt gekeken naar de nanny zelf (niet iedereen is hiervoor geschikt) en opleidingen, certificaten en vooral oppaswerkervaring worden in kaart gebracht en ook gescreend.

2 uur.

Ja, annuleren is altijd mogelijk. Maar als de annulering minder dan 24 uur voor de oppasdatum / -tijd plaatsvindt, dan worden de eenmalige boekingskosten in rekening gebracht.

Dat bepaal je helemaal zelf. Vaak zien we dat ouders een favoriete nanny hebben gevonden. Zolang deze beschikbaar is, hoef je geen andere nanny te boeken.

Nee, dit kun je zelf kiezen. Kies je een abonnement (dat overigens iedere maand opzegbaar is), dan betaal je slechts € 9,50 per maand. Wil je geen abonnement, dan betaal je € 14,- per oppasdienst.

Via je eigen login kun je eenvoudig je abonnement stopzetten. Dit stopzetten van je abonnement gaat altijd aan het einde van de maand in.

De primaire taak van een kinderoppas is: er zijn voor je kinderen. Maar hierbij kan ook horen: een stukje huiswerkbegeleiding en licht huishoudelijk werk.

FAQ voor nanny's

- Je bent minimaal 18 jaar en je hebt ervaring met oppassen.
- Je hebt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Deze kan via ons aangevraagd worden en kost € 33,85 als deze met DigiD wordt aangevraagd.
- Je hebt minimaal 2 referenties van plekken waar je al eerder hebt opgepast / hebt gewerkt, dit mag geen familie zijn.
- Je bent goed bereikbaar, hebt een e-mailadres en checkt regelmatig je e-mails én je hebt een mobiele telefoon.
- Je bent enthousiast, energiek, betrouwbaar en zorgvuldig.
- Je beschikt over eigen vervoer (auto, scooter, fiets).
- Je hebt bij voorkeur een geldig certificaat EHBO bij kinderen of bent bereid dit te halen.
- Je woont in Haarlem of omgeving.

Via het inschrijfformulier op deze website meld je je eenvoudig aan. Wij nemen dan contact met je op.

Je komt niet daadwerkelijk in dienst bij Rent a Nanny, maar nadat je officieel ingeschreven bent, heb je een oppasovereenkomst afgesloten met Rent a Nanny. Je valt onder de Dienstverlening aan huis http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/werken/niet_in_loondienst_werken/resultaat_uit_overig_werk/voorbeelden_row/huishoudelijke_werkzaamheden_voor_anderen/u_doet_huishoudelijk_werk_voor_iemand/.

Ouders kiezen een nanny op basis van de beschikbare informatie. Zorg dus dat je profiel online er goed verzorgd en compleet uitziet. Daarnaast is het uurtarief voor ouders ook een element op basis waarvan ze een eerste selectie kunnen maken. Daarnaast is het belangrijk om snel op boekingsaanvragen te reageren, anders gaat de aanvraag naar een andere nanny.

Het is de bedoeling om binnen 12 uur (liefst zo snel mogelijk) te reageren.

Het minimale uurtarief bedraagt € 6,- en het maximaal mogelijke uurtarief bedraagt € 13,-. Je mag in principe dit tarief zelf bepalen, het is vooral afhankelijk van leeftijd, ervaring en het tijdstip waarop de oppasdienst plaatsvindt.

Je wordt direct na het einde van je oppasdienst door de ouders ter plekke betaald..

Dit kan alleen bij hoge uitzondering.

In je persoonlijke profiel op onze website kun je de berichtinstellingen opgeven. Doorgaans ontvang je oppasaanvragen in je inbox op de website en op een opgegeven eigen e-mailadres.